Cena i plaćanje

Da li i koliko trebam platiti kamp ako spavam izvan "Letenke"?

DA, 8 eura.

Zakup prostora, kao i čitava organizacija kampa košta, kao i plaćanje prevoza i smeštaja predavačima. Iako neko ne boravi na samom kampu, bilo da spava u privatnom smeštaju ili u kolima u šumi, uslugu koju pruža Goranga kamp treba platiti. Cena festivala je 8 evra po danu i u nju je uključen prasadam i seminari i sve ostalo. Oni koji spavaju na kampu plaćaju još 8 evra za smeštaj u krevetu ili još 4 evra za smeštaj u šatoru, odnosno 15 i 11 evra po danu (u tim slučajevima postoji i mali popust od 1 evro).


Da li je moguće platiti manju cenu kampa ako:
   a) preskočim po jedan obrok dnevno,
   b) jedem upola manje,
   c) jedem bobice ili da kuvam u sobi?

Ne baš

Kuvanje u sobama ili napolju je strogo zabranjeno. Ideja sa strogostima pri ishrani nije loša, ali vas molimo da je eventualno praktikujete u periodu pre ili posle jula, da bi na samom kampu bili usklađeni sa festivalskom atmosferom. Naše cene su zaista niske i ne obuhvataju samo prasadam, već i zakup čitavog kompleksa, troškove dolaska (ne malog broja) predavača, postavljenje svega neophodnog, što se vidi i što se ne vidi. Ukoliko imate ozbiljnije zdravstvene probleme, pišite nam da se dogovorimo oko detalja.


Da li deca plaćaju kamp?

Zavisi od starosti.

Deca do 3 godine ne plaćaju ništa ukoliko im ne treba zaseban krevet (krevet sam po sebi je 8 evra).
Deca do 13 godina plaćaju cenu od 4 eura plus 8 evra za krevet ako im je potreban.


Moje dete jako malo jede, jel može da plati manje?

Ccccc

Deca treba lepo da jedu kuvanu hranu, a ne da grickaju keksiće i sladolede. Prasadam za decu do 3 godine je besplatan, za decu od 3 do 13 godina je 4€. A deca u Krišninom Društvancetu dobijaju još i užinu, igračke i rekvizite.


Ja bih spavao na podu/u autu/u šumi/u šatoru… koliko to košta?

11 eura po danu.

Svako spavanje izvan zakupljenog kreveta, koje uključuje korišćenje kupatila na Letenci košta 11 eura po danu. Postoji ograničena mogućnost za spavanje na podu u nekim sobama (morate imati sopstveni podmetač i posteljinu).


Zašto sad treba platiti 3 eura više za čitav kamp?

Taxa

Postoji turistička taksa koju ranije nije postojala, kao i niz troškova koje smo zaokružili u tu taksu.


Ja nemam para jel mogu da radim neku službu?

Služba se plaća!!

Ideja Goranga kampa je utopistička, vaišnavska i drugarska. Od svih bhakta se očekuje da urade neku službu. Već deset godina je tako. Bhakte koji plate punu cenu, pomažu u kuhinji, čišćenju, prevode lekcije, prave garlande, serviraju prasadam, seckaju bhogu za vreme lekcija itd. Niko nikada nije plaćen ni jedan dinar (0,01 euro) da radi službu niti smatramo da se plaćanje može kompenzovati službom. Onda to nije služba već plaćen rad. Ono što se dešava u praksi jeste da pojedinačno izlazimo u susret bhaktama koji su zaista finansijski ugroženi. Kao znak dobre volje sa njihove strane oni se sami obavezuju za neku konkretniju i veću pomoć. Za sva pitanja na ovu temu možete se obratiti Madhva Muniju na mail radicu14sati.dnevno@gmail.com (Novac koji eventualno pretekne nakon kampa se koristi za potrebe ISKCONa u Srbiji i niko ne ostvaruje lični profit.)


Mogu li platiti kamp u japanskim jenima i možete li nam na kampu raditi konverziju iz jedne valute u drugu?

Ne možemo.

Jedine valute u kojima možete platiti kamp su srpski dinar i evri. To su dvije valute sa kojima možemo platiti kamp vlasnicima (u evrima) i tekuće troškove bhoge (u dinarima). Ostale valute, kao i konverzija. zahtijevaju praćenje kursa, odlazak u banku, provizije i sl, tako da vas molimo da se pripremite za kamp tako što ćete pripremiti odgovarajuću valutu, a za konverziju pokušajte da dobijete ono što vam je potrebno na štandovima.