Cena i plaćanje

Koliko košta kamp?

Ovisi.

Cena festivala je 8 evra po danu i u nju je uključen prasadam i seminari i sve ostalo. Oni koji spavaju na kampu plaćaju još dodatni iznos za smeštaj. Cena za zajednički smeštaj u 7-krevetnim sobama je 8 eur po noći. Smeštaj u šatoru košta 4 eur po noći za odrasle, 2 evra za decu. Od ove godine je dostupan i određeni broj soba sa manje kreveta. Cena 1-krevetne sobe je 15 evra, 2-krevetne 26 evra, 4-krevetne 32 evra, 5-krevetne 32 evra za 4 osobe ili 40 evra za 5 osoba po noći.


Da li i koliko trebam platiti kamp ako spavam izvan kampa?

DA, 8 eura.

Zakup prostora, kao i čitava organizacija kampa košta, kao i plaćanje prevoza i smeštaja predavačima. Iako neko ne boravi na samom kampu, bilo da spava u privatnom smeštaju ili u kolima u šumi, uslugu koju pruža Goranga kamp treba platiti.


Da li je moguće platiti manju cenu kampa ako:
   a) preskočim po jedan obrok dnevno,
   b) jedem upola manje,
   c) jedem bobice ili da kuvam u sobi?

Ne baš

Kuvanje u sobama ili napolju je strogo zabranjeno. Ideja sa strogostima pri ishrani nije loša, ali vas molimo da je eventualno praktikujete u periodu pre ili posle jula, da bi na samom kampu bili usklađeni sa festivalskom atmosferom. Naše cene su zaista niske i ne obuhvataju samo prasadam, već i zakup čitavog kompleksa, troškove dolaska (ne malog broja) predavača, postavljenje svega neophodnog, što se vidi i što se ne vidi. Ukoliko imate ozbiljnije zdravstvene probleme, pišite nam da se dogovorimo oko detalja.


Moje dete jako malo jede, jel može da plati manje?

Ccccc

Deca treba lepo da jedu kuvanu hranu, a ne da grickaju keksiće i sladolede. Prasadam za decu do 3 godine je besplatan, a deca do 8 godina plaćaju 50% od ukupne cene. A deca u Krišninom Društvancetu dobijaju još i užinu, igračke i rekvizite.


Ja bih spavao na podu/u autu/u šumi/u šatoru… koliko to košta?

12 eura po danu.

Svako spavanje izvan zakupljenog kreveta, koje uključuje korišćenje kupatila, košta 12 eura po danu.


Ja nemam para jel mogu da radim neku službu?

Služba se plaća!!

Ideja Goranga kampa je utopistička, vaišnavska i drugarska. Od svih bhakta se očekuje da urade neku službu. Već deset godina je tako. Bhakte koji plate punu cenu, pomažu u kuhinji, čišćenju, prevode lekcije, prave garlande, serviraju prasadam, seckaju bhogu za vreme lekcija itd. Niko nikada nije plaćen ni jedan dinar (0,01 euro) da radi službu niti smatramo da se plaćanje može kompenzovati službom. Onda to nije služba već plaćen rad. Ono što se dešava u praksi jeste da pojedinačno izlazimo u susret bhaktama koji su zaista finansijski ugroženi. Kao znak dobre volje sa njihove strane oni se sami obavezuju za neku konkretniju i veću pomoć. Za sva pitanja na ovu temu možete se obratiti Madhva Muniju na mail radicu14sati.dnevno@gmail.com (Novac koji eventualno pretekne nakon kampa se koristi za potrebe ISKCONa u Srbiji i niko ne ostvaruje lični profit.)


Mogu li platiti kamp u japanskim jenima i možete li nam na kampu raditi konverziju iz jedne valute u drugu?

Ne možemo.

Jedine valute u kojima možete platiti kamp su srpski dinar i evri. To su dvije valute sa kojima možemo platiti kamp vlasnicima (u evrima) i tekuće troškove bhoge (u dinarima). Ostale valute, kao i konverzija. zahtijevaju praćenje kursa, odlazak u banku, provizije i sl, tako da vas molimo da se pripremite za kamp tako što ćete pripremiti odgovarajuću valutu, a za konverziju pokušajte da dobijete ono što vam je potrebno na štandovima.