Gurui i programi

Zašto moj Guru nikad nije na kampu?

Nije namerno.

U toku dana na kampu se održi Šrimad Bhagavatam lekcija, dva jutarnja i jedan popodnevni seminar. Uveče je kulturni program, odnosno ponekad i termin dodeljen nekom od predavača. Prethodne dve godine imali smo 8 Gurua, tako da su svi oni imali po jedan ili više dana pauziranja od davanja lekcija. Ne praktikujemo paralelne seminare (niti imamo tehničkih mogućnosti, niti smatramo da je u duhu vaišnavske etikecije), tako da je raspored predavanja napravljen uz veliku muku, kao i toleranciju predavača. To je jedan od glavnih razloga zašto se ne usudimo zvati veći broj Gurua.


Da li će biti organizovano nešto za decu?

Hoće - "Krišnino društvance"!

S obzirom da je sve volonterski na ovom kampu, koristimo ovu priliku da vas zamolimo da se uključite, pogotovo ako je vaša profesija u vezi sa obrazovanjem i čuvanjem dece. Dobrodošle su nam igračke, razni rekviziti, instrumenti, bojanke, slikovnice… Ukoliko ste raspoloženi, možete da napravite i neki prasadam za decu ili da im pokažete nešto što znate (sviranje instrumenta, vežbe, ples, borilačke veštine, kuvanje, snalaženje u prirodi…).


Hoće li biti Ratha Yatre i kada?

Planiramo da bude 9. jula u Novom Sadu!


Kad je Mangala arati?

U 5:00.

Daršan je u 7:15, zatim ide Guru puja Šrila Prabhupada, pa Šrimad Bhagavatam lekcija oko 8:00. Doručak je oko 9:30, a ručak oko 14h.


Kako je organizovan prevod lekcija?

Odlično.

Imamo dobar tim bhakta koji su stručni u prevođenju, kao i najsavremeniji sistem slušanja prevoda putem tranzistora. Ukoliko imate radio na svom mobilnom telefonu na freveniji 108Mhz ćete moći slušati prevod, kao i neke delove programa (kirtani, bhajani…). Molimo vas ponesite neki radio aparat u koji se mogu udenuti slušalice (nikako preko zvučnika). Ako ga nemate ponesite makar svoje slušalice i 2 baterije (AAA)